Enorme investering in Uber van 2 miljard dollar

Enorme investering in Uber van 2 miljard dollar

Dat Uber de afgelopen jaren flink meer waard is geworden wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Investeerders staan voor de taxi aanbieder in de rij. Uber staat op het punt om een enorme financiering van wel 2 miljard dollar binnen te krijgen, volgens de respectabele krant ‘The Wall Street Journal. Die melden dit bericht op basis van ingewijden rond de onderneming achter de populaire taxi-app startup.

Het was al eerder bekend dat het bedrijf een bedrag van zo’n 1 miljard dollar wou ophalen. Er zouden meer dan vijf banken meewerken aan de financiering. Door de enorme populariteit zijn dat er meer geworden.

Beursgang en investering

Onderhandelingen over krediet en financieringen wijzen er volgens marktkenners op dat Uber bezig is met het eerste stadium van een I.P.O. (beursgang). Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Uber een beursgang op een korte termijn zal realiseren. De financiering helpt wel om het vertrouwen en de relatie met banken te optimaliseren. Hierdoor kan een beursgang straks gemakkelijker in werking worden gezet. Andere grootte bedrijven zoals Twitter en Facebook hebben in zekere zin ook deze weg bewandeld voordat ze konden worden verkocht aan aan het grote publiek via een aandelen emissie.

Lees het hele bericht op Spitsnieuws